آرتمیس
https://artmiss.orgآرتمیس هشتم؛ چگونگی ایجاد تعادل میان زندگی کاری و نقش مادری و همسری
هشتمین سری از دورهمیهای آرتمیس پس از یک وقفه تقریبا طولانی به علت شیوع ویروس کرونا؛ در نهایت در روز ۹ دی ۱۴۰۰ در سالن باغ کتاب آغاز و با یک پنل جذاب برگزار شد.
طی ۱۰ سال اخیر شاهد پررنگ شدن حضور هر چه تمامتر بانوان در فضای کسب و کار بودیم؛ اما تعداد بانوانی که در محافل حرفهای و همایشهای مرتبط با کسب و کار خود شرکت میکنند، به نسبت حضور فعال بانوان در جامعه کاری، افرایش نداشته است! کمبود جمعها و دورهمیهای مختص بانوان، میتواند یکی از دلایل و عوامل کمرنگ شدن حضور آنها در همایشهای مختلط باشد.
این کاستی و کمبود، شادی پناهی عزیز را به فکر تاسیس آرتمیس کلاب انداخت. آرتمیس با هدف تشویق زنان برای حضور در جمعهای حرفهای و افزایش سطح خودباوری و توانمندی از طریق معرفی الگوهای موفق در کنار یکایک شما عزیزان قرار دارد.
در واقع بانی این دورهمیها زنان با آرمانها، زبان و درک مشترک از فضای حرفهای کسب و کار هستند. آرتمیس به آرمانها و رویاهای یکایک شما عزیزان رنگ واقعیت میبخشد؛ به امید روزی نه چندان دور که تمامی بانوان ایران زمین به بالاترین سطح از توانمندی و خودباوری برسند.
افراد عزیزی به عنوان سخنران در آرتمیس هشتم حضور داشتند؛ که به معرفی هر یک از آنها میپردازیم :
بهاره گوهرین
مدیرعامل کوچینگ ویز ایران
نماینده بین المللی مدرسه کوچینگ ویز در خاورمیانه
دارنده مدرک کوچینگ از دانشگاه سن دنی در فرانسه
دارنده مدرک کارشناسی ارشد در روانشناسی اجتماعی و سازمانی
دکتر فرانک شیروانی
روانشناس حوزه سلامت و عضو انجمن روانشناسان ایران، کانادا، ایتالیا و امارات
مدیر و موسس کلینیک تخصصی روانشناسی چشم انداز روشن و مدرس دانشگاه
مهسا محمدی
HRBP گروه اسنپ
فارغالتحصیل کارشناسی ارشد MBA در گرایش مدیریت منابع انسانی از دانشگاه خوارزمی
سحر رضاییمنش
فارغالتحصیل فوق لیسانس مهندسی برق-پزشکی از دانشگاه صنعتی امیرکبیر
دارنده مدرک Strategic Marketing Analytics از کالج تخصصی جورج براون تورنتو کانادا
مدیر بخش Business Intelligence در آژانس تبلیغاتی بینالمللی MediaCom
مهدیه دلاوری
اینفلوئنسر مارکتر
فارغالتحصیل رشته مهندسی صنایع
پنل گفتوگوی آرتمیس هشتم به میزبانی شادی پناهی عزیز برگزار شد. در طی این پنل هر یک از مهمانان در جایگاههای مختلف اجتماعی به پرسشهایی پاسخ دادند؛ که دغدغه بسیاری از دختران و زنان است.
قطعا برای خیلی از دختران و زنان پیش آمده که آیا ازدواج مانع سیر پیشرفت یک خانم نسبت به دوران تجردش میشود؟ دغدغههای یک سازمان برای پوزیشنهای شغلی بانوانی که به تازگی نقش مادری را میپذیرند؛ چگونه است؟ و هزاران هزار سوال دیگر که در طی این رویداد به بسیاری از آنها پاسخ داده شد.
صحبتهای هر یک از مهمانان عزیز ما را به یک جمعبندی کلی رساند؛ که بسیاری از ابهامات و چالشهای ذهنی دختران و بانوان را رفع میکند.
هر خانم با پذیرفتن نقش همسری و مادری فرصت آن را دارد که به تنهایی تصمیم بگیرد که کار خود را متوقف کند یا با همان روند قبلی یا بصورت دور کار به مسیر کاری خود ادامه دهد.
اگر یک خانم تمایل به ادامه کار پس از زمان بارداری و بچهدار شدن داشته باشد یا حتی تمایل دارد که مسیر کاری خود را متوقف کند، این یک اتفاق شخصی است. هیچ سازمان و مجموعهای نمیتواند یک خانم را به دلیل مادر شدن اخراج کند و قانون کار از او حمایت خواهدکرد؛ بنابراین ترس از دست دادن کار نباید برای هیچ خانمی وجود داشته باشد و در حقیقت مشغول به کار بودن یا ترک آن، به انتخاب خود آن خانم صورت میگیرد و هیچ اجباری در آن وجود ندارد.
اگر یک خانم تمایل داشته باشد که به مسیر کاری خود ادامه دهد؛ فشار و همت مضاعفی میطلبد که متحمل شدن این فشار بر عهده خود آن شخص است.
زمانی که یک خانم بصورت مقطعی از محل کارش مرخصی میگیرد، امکان دارد آن سازمان فرد دیگری را در پوزیشن شغلی آن خانم قرار دهد؛ اما باید بدانید این شرط وجود دارد که با بازگشت دوباره آن خانم به محیط کار، در یک موقعیت کاملا برابر میتواند همچون گذشته فعالیت خود را از سر بگیرد.
طبق قوانینی وزارت کار و چیزی که از سوی کارفرما اعلام شده است؛ اگر یک خانم تمایل داشته باشد که بصورت مقطعی از محیط کار خود مرخصی بگیرد و عملا از فضای کاری دور باشد؛ پس آن مجموعه این امکان را دارد که بصورت موقتی یک فرد را جایگزین پوزیشن آن خانم کند. اما در ادامه، برای بازگشت آن خانم در موقعیت و پوزیشن قبلی خود هیچ جای نگرانی نیست و با حفظ جایگاه توسط سازمان، میتواند مجددا به وضعیت قبلی خود بازگردد.
زمانی که یک خانم تصمیم به بارداری میگیرد و علاقمند است که نقش مادری را بپذیرد شرایط کاری و زندگی کمی برای او متفاوت خواهد شد و تصمیمگیری در شرایط جدید تمام و کمال بر عهده خود آن خانم است.
هر خانم برای آن که مانع از شکلگیری تعارضات ذهنی خود شود و عذاب وجدان مادر کافی و همسر کافی را نگیرد؛ باید سعی کند که در خیلی از زمینهها مثل خانهداری، میزبانی مهمان و مراقبت از فرزند از اطرافیان خود کمک بگیرد. درواقع هر خانم باید با کنترل احساس ایدهآلگرایی خود سعی کند یک نگرش متوسطگرایی را در درون خود ایجاد کند. هیچ الزام و ضرورتی وجود ندارد که یک خانم تازه مادر شده همه موارد را مانند دوران گذشته و به خوبی آن زمان اجرا کند؛ باید کمی توقع خود را پایین بیارد تا توانایی رسیدگی به همه امور را در سطحی نرمال داشته باشد.
از موارد دیگری که خیلی از خانمها با آن دست و پنجه نرم میکنند، موضوع توقعات اطرافیان است. این موضوع مثل یک آفت است؛ پس برای برطرف کردن آن باید توجه به توقعات اطرافیان را کنار گذاشت و تنها خود را در نقشها و موقعیتهایی که دارد در نظر بگیرد و تلاش کند که در یک شرایط متوسط نیازهای عزیزان خود یعنی همسر و فرزندانش را مرتفع کند.
متاسفانه در جامعه ما مصطلح شده که اگر شما از اطرافیان خود کمک بگیرید؛ پس شما یک فرد عاجز و ناتوان هستید؛ در صورتی که اینطور نیست! شما یک فرد کامل و بالغ هستید که در شرایط حیاتی و مورد نیاز امکان کمک گرفتن از دیگران راد دارید. کمک گرفتن از همسر، مادر، خواهر یا پرستار کودک دلیلی بر ناتوانی شما نیست و باید این دیدگاه در ذهن تمامی بانوان اصلاح شود.
تمامی دختران و بانوان برای پذیرش نقشهای جدید نیازمند آن هستند که از حوزه امن خود خارج شوند و با کمک گرفتن از سایر اطرافیان یک محیط امن جدید با شرایطی متفاوت را برای خود ایجاد کنند.
همانطور که میدانید آگاهی در تمام مسائل و جنبههای زندگی موضوعی موثر و کمک کننده است؛ در حال حاضر ما در جامعهای زندگی میکنیم که برای جایگاههای جدید فردی و اجتماعی دورههای آموزشی موثر و مفیدی وجود دارد. برای مثال کلاسهای قبل بارداری مختص مادران، پدران و حتی مادربزرگها نشان دهنده آن است که با وقوع یک اتفاق جدید، نیاز است که تمامی اعضای یک خانواده با یکدیگر همدل و همسو شوند و یک خانم تازه وارد به دنیای مادری را با تجربیات و مشارکتهای خود همراهی کنند.
عملا همراهی افراد یک خانواده با یکدیگر باعث میشود که شکاف پیش آمده در نسلهای مختلف نسبت به تربیت فرزندپروری، به حداقل برسد. هر خانمی که به نوعی نقش مهمی در خانواده خود دارد؛ باید سعی کند که افراد تاثیرگذار زندگی خود را در یک مسیر هموار و مشخص با خود همدل کند.
رشد و توسعه هر فرد در دو مسیر طولی و عرضی صورت میگیرد. یک خانم ممکن است بسته به سمت و جایگاهی که در یک سازمان دارد؛ تمایل داشته باشد که توسعه خود را در مسیر طولی طی کند. اما با پذیرش نقشهای متفاوتی که بسته به انتخاب او در زندگی صورت میگیرد باید رشد و توسعه خود را در مسیری عرضی طی کند؛ تا علاوه بر همسر کافی تبدیل به یک مادر کافی هم شود.
درواقع زمانی که یک خانم به تنهایی مسئول زندگی خودش است؛ شرایط بسیار متفاوت است نسبت به حالتی که باید چند مسئولیت را همزمان و در راستای هم جلو ببرد؛ پس در این بخش از زندگی نیازمند توسعه و رشد عرضی است. هر خانم با پذیرش نقشهای جدید در مسیر توسعه عرضی قرار میگیرد و
تصمیم به پرورش بعد عرضی شخصیت خود میگیرد.
اگر شما از جمله افرادی هستید که تمایل دارید تمام نقشها را در راستای هم جلو ببرید؛ پس باید نسبت به زمانهای گذشته خود تلاش مضاعفی را به خرج دهید. هر فرد بسته به شناختی که از بعد شخصیتی و وجودی خود دارد، میتواند تصمیم بگیرد که توانایی پذیرش چه تعداد نقشی را در راستای یکدیگر دارد؛ پس با جستوجو و کاوش در ذات وجودی خود میتواند به راحتی پاسخ این سوال را کشف کند و با ریتم مناسبی به مسیر خود ادامه دهید.
قطعا هر خانمی با پذیرش نقشهای جدید در زندگی خود دچار چالشهای متفاوتی میشود؛ که با کمک سایر افراد خانواده و تلاشهای مضاعف خود میتواند پیروزمندانه از آن عبور کند؛ پس هرگز ناامید نشوید. جهان به زنهای قوی و قدرتمند نیاز دارد.
دنیای اطراف ما پر است از زنان موفقی که برای درخشش و پیشرفت در دنیای کسبوکار بارها تلاش کردند و هرگز از شکست خود احساس ناامیدی نکردند. در هشتمین سری از دورهمی آرتمیس میزبان دو استارتاپ هنری بودیم که هر یک تلاشهای فراوانی برای بقا و پایداری خود کردند و در نهایت با موفقیت به هدف و رویای خود دست پیدا کردند.
مهتاب زینلی عزیز فاندر استارتاپ هنری وِینز است که وظیفه آن تولید کیفهای دست بافت است، پیج هنری این دوست عزیز مملو از محصولاتی است که زاده هنر دستان بافندههای عاشقی است که برای تولد هر کیف یک دنیا عشق و زیبایی به خرج دادند.
جهان اطراف ما بستر رشد و پیشرفت زنان و دخترانی است که هرگز از پیشرفت دست نمیکشند و برای دیده شدن کسبوکار خود از هیچ تلاشی دست نمیکشند.
سیما نعمتالهی از بانوان هنرمندی است که در رشته گرافیک تحصیل کرده و به دلیل علاقه زیاد به کارهای هنری استارتاپ ساوا سرامیک را راهاندازی کرده. فعالیت پیج هنری این دوست عزیز در چهارچوب ظروف سرامیک و سفال است. پیشنهاد میکنیم به پیج هنری گالری وِینز و ساوا سرامیک سر بزنید.
گزارش ویدیویی از آرتمیس هشتم